info@forstavillan.se         040-10 71 70         Östergatan 27, 211 25 Malmö Kundinloggning

Värme och ventilaton

Frånluftsvärmepump med energiåtervinning i varje andetag


Tekniken med frånluftsvärmepumpar går ut på att först ventilera ditt hus och återföra ventilationsluftens värmeenergi för att värma upp varmvattnet och värmesystemet. En frånluftsvärmepump återanvänder alltså gammal förbrukad luft.

 

Standard
NIBE F750 är en värmepump av den nya generationen. Den är utvecklad för att möta de nya hårdare byggreglerna.

Beroende på husets storlek och geografiska placering kan värmepumpen behöva uppgraderas till en bergvärmepump.
När ditt hus är beräknat enligt boverkets byggregler och med era förutsättningar kan din säljare informera om vilka möjligheter som finns.

Skapa varm atmosfär med en braskamin


Ett hett tillval - välj till en braskamin från Nibe. Kaminen Contura 550 är tillverkad i kraftig plåt och formbeständigt gjutjärn, med ett effektivt konvektionssystem som sprider värmen. Luckglaset av keramiskt

glas ger dig bästa möjliga insyn till eldstaden. I sidoljusen ser du elden även från sidan, vilket förstärker upplevelsen.
I kaminen löper fyra konvektorrör genom eldstadens övre del. De kyler de varma rökgaserna samtidigt som de värmer rumsluften som passerar genom dem. På baksidan sugs sval rumsluft in och vid utblåset på toppen är temperaturen över 150°C.
Contura 550 levereras lackerad i grå eller svart. Kaminen är helt utvecklad och tillverkad hos Nibe i Markaryd och har fem års garanti.

 

Beställ vår katalog